Home
Terrah.net: No Nonsense Travel Site
No Nonsense Travel Site

Brussel Airport Zavetem - Informatie

Brussels Airport / Luchthaven Zaventem

Brussels Airport is met afstand de grootste luchthaven van Belgiƫ. Het vliegveld ligt 12 kilometer van Brussel. Het is een belangrijke hub van low budget maatschappijen als ThomasCook Airlines, Jetairfly, Brussels Airlines en Jet Airways.

De aftrap voor de luchtvaartgeschiedenis in Brussel vond plaats in 1910, het jaar waarin de Wereldtentoonstelling in de Belgische hoofdstad gehouden werd. Niet dat er voor die gelegenheid een vliegveld werd aangelegd of zelfs maar een grasveldje gemaaid wat als landingsbaan kon fungeren. Nee, als vliegveld diende de enkele jaren eerder aangelegde renbaan van Stokkel in het bij Brussel gelegen Sint-Pieters-Woluwe. Waar paarden rennen kunnen ook vliegtuigen landen heeft men kennelijk gedacht.

Openbaar vervoer van en naar Brussel Airport

Het vliegveld heeft een eigen treinstation van waar reizigers naar tussen het vliegveld en de stations van Brussel Noord, Brussel Centraal, Brussel Zuid en Leuven kunnen pendelen. Vanaf de luchthaven rijden bussen naar onder anderen Mechelen, Vilvoorde, Zaventem, Brussel en Leuven.

Wetenswaardigheden Brussel Airport

Nadat verschillende locaties voor een vliegveld waren uitgeprobeerd ontstond na de Tweede Wereldoorlog de merkwaardige situatie dat passagiers incheckte in Haren en opstegen vanaf de door de Duitse bezetter aangelegde luchthaven te Melsbroek. Om van de ene plaats in de andere te komen namen de vliegtuigen over een afstand van enkele kilometers de openbare weg.

Na de Brusselse Wereldtentoonstelling van 1910 gaf ook die van 1958 de luchthaven een nieuwe impuls. Volgens een uniek Belgisch recept werd voor die laatste gelegenheid een ontwerp voor een nieuw vliegveld gemaakt door maar liefst drie architecten; een Vlaming, een Waal en een Brusselaar.

Wie vliegt vanaf Brussel Zavetem draagt bij aan het welzijn van Canadese pensionados, want het Canadese leraren pensioenfonds is de grootste aandeelhouder van het vliegveld.Home

Terrah.Net?

Goedkope Vluchten Brussel Airport Informatie